Playstation 5 specificaties

Wat kun je verwachten wat betreft nieuwe playstation 5 specificaties? Helaas weten wij ook nog niet wat de specifieke Playstation 5 specs zullen worden. Zodra we informatie krijgen over de Playstation 5 specs dan laten we je dat meteen weten. Naar verwachting kun je de PS5 in 2020 kopen en zullen de specificaties in 2019 bekend worden gemaakt. Het enige wat je wel kunt verwachten qua PS5 specs is dat de gameconsole waarschijnlijk zonder problemen games in native 4K en met HDR kan weergeven. Blue-ray zal de playstation 5 waarschijnlijk ook nog wel hebben. Een grote groep gamers vind het nog steeds fijn om een tastbare schijf te hebben terwijl de online shop van Playstation een perfect alternatief is. Het zal dan niet de gewone blue-ray zijn maar de 4k-blue-ray versies. De x-box heeft die namelijk al. Aangezien Sony nog steeds niets officieel heeft aangekondigd met betrekking tot de PlayStation 5 specs kunnen we alleen maar speculeren over hoe de hardware-specificaties van de komende gameconsole eruit zullen zien. 4k een dikke processor of 1gb opslag is nog allemaal een raadsel. Tuurlijk kun je een aantal specificaties van de nieuwe Playstation 5 wel zelf bedenken. Sony heeft nauw samengewerkt met AMD als het gaat om de PlayStation 4. In de PS4 zat zowel een AMD-processor als een AMD grafische kaart. Er is geen reden om dit te veranderen, vooral als je bedenkt hoe geweldig de Ryzen-CPU’s van AMD zijn en hoe het bedrijf volledig in staat is om een ‚Äč‚Äčechte 4K-ready GPU te maken. Op de geheugenafdeling kunnen we een snellere RAM verwachten, evenals een grotere totale capaciteit. Waarschijnlijk krijgt de Playstation 5 12 of 16 GB aan GDDR6-geheugen. Het is onwaarschijnlijk dat we de HBM2 deze keer zullen zien wat betreft de duur van het gebruik.
Uiteindelijk draait alles dus om waarde en geld. Dus hoewel de PlayStation 5 er op het moment van ronddraaien misschien niet zo indrukwekkend uitziet op papier zijn we er zeker van dat de software-optimalisatie wel goedkomt. Sony heeft gelukkig nog wat tijd om de ervoor te zorgen dat je heel wat kunt verwachten van de Playstation 5 specs.

Wat opslag betreft is het veilig om te zeggen dat in de PS5 een harde schijf van 1 TB een absoluut minimum zou zijn. De Playstation 4 Pro had nog geen eens een optie van 500 GB terwijl de vorige twee versies van de PS4 dat wel hadden. Een minimale 1TB kunnen we dus wel verwachten in de Playstation 5. Bovendien zal opslag vrijwel zeker op HDD-gebaseerd blijven aangezien SSD’s nog steeds vrij prijzig zijn en hun superieure prestaties beperkte voordelen bieden voor een goede game console.